Hegymászás hangszerekkel és a sárga tengeralattjáró Hegyesden

Július 15-én este a The BITS és Bárth János Beatles estjével zárult az Eger-víz Napok hegyesdi programja.

Előtte, kora délután (33 C fokos hőségben!) Juhász Réka népdalénekes, a Hollóének Hungarica Régizenei Együttes és néhány bátor látogató – Mácsány Zsuzsa geotúra vezetővel az élen – megmászták a hegyet. A zenekar tagjai hősiesen felvitték a hangszereiket is a hegytetőre, és – mintegy évezred óta elsőként – minikoncertet adtak a tanúhegyes panoráma „kulissza” előtt. Közben az Újszer Parkban Kövecses Mónival nemezelhettek a kézművesség iránt érdeklődők és ezzel párhuzamosan megkezdődött a májusfa kitáncoltatás is. A Hollóének vezette fel a közönséget a Harangláb dombra, ahol Szabó Csaba és a Tördemic Táncegyüttes tagjai adtak egy kis műsort, bemutatva a környékbeli szokásokat, dalokat, táncokat, majd a zenekar kíséretével moldvai táncokat tanítottak a közönségnek. Ezt követően a hegyesdi férfiak kitáncoltatták a fenyőfát.

A „sárga tengeralattjárós” koncert végén is volt tánc: a fiatalabbak és idősebbek egyaránt „ropták” az immár rock klasszikus dalokra.

Az esemény támogatója volt: a Veszprém-Balaton2022 Európa Kulturális Főváros és Hegyesd Önkormányzata.

A következő Eger-víz Napokra augusztus 12-én (szombaton) kerül sor. Öcs evangélikus templomában Szirtes Edina Mókus Folk Quintet fellépése lesz. Taliándörögdön Vizivilág címmel a helyi gyerekek által készített kiállítás lesz a Mosókút forrásnál, majd este csillagfényes koncertet ad Érdi Tamás zongoraművész. Ezt követően csillagvizsgálat lesz a Bakonyi Csillagászati Egyesület részvételével.

*

A programok ingyenesek!

Infó:
www.egerviz.hu
facebook.com/EgervizBalaton
info@egerviz.hu

Szervező: Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet