Szöveg nélküli Eger-víz dalok és fantasztikus csillagfényes koncert a patak vízgyűjtő területén

Augusztus 12-én Öcsön az evangélikus templomban a Szirtes Edina Mókus Quintet nagy sikerrel mutatta be 6 tételes új kompozícióját – az Eger-víz ihlette – szöveg nélküli dalciklusát. A kis templomban helyet foglaló lelkes közönség nagy tetszéssel fogadta az ősbemutatót.

Ugyanezen a napon Taliándörögdön az egykori Mosókút forrásnál a helyi fiatalok és felnőttek Vizivilág című kiállításának megnyitójára került sor. A patak mellett talált hulladékokból, félpár zoknikból készült kiállítást Mohos József Taliándörögd polgármestere és Márta István projekt vezető nyitotta meg Juhász Réka népdalénekes közreműködésével. Délután és késő este, Taliándörögd emblematikus helyszínén, a 12. századi Szent András templomnál (közismert nevén a Klastromnál) a Bakonyi Csillagászati Egyesület tartott meteorit bemutatót és távcsöves csillagnézést.

A 150-200 fős közönségnek a kiváló vak zongoraművész Érdi Tamás tartott egy fantasztikus csillagfényes koncertet Chopin, Liszt és Debussy művekből. A különleges hangverseny lehetőséget adott a fény- és hangzajos világból való rövid „kilépésre”, az elmélkedésre, a világhoz való kapcsolataink átgondolására. Csodák csodájára még a mobiltelefonok sem zavartak bele a közös élménybe…

Élővizes helyek Öcsön: Csigás-tó, Büdös-tó, Nagy-tó, Kinder-tó, Nyárfás dűlő

Élővizes helyek Dörögdön: Mosókút, Röhe-viz, Farkas-kút, Nyíres-kút, Domján-kút, Foxódi forrás, Denti-séd, Ráskó-patak

A program a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 sorozat keretében valósul meg.

Szervező a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet.

További információ: www.egerviz.hufacebook.com/egerviz-balatoninfo@egerviz.hu